Friday, December 9, 2011

Afirmácie I.

Verím v seba.
Moje zdravie sa deň odo dňa zlepšuje.
Všetky moje orgány fungujú perfektne.
Som vo výbornej kondícii, pretože som šťastná, pretože milujem život, pretože každý deň objavujem nové fascinujúce veci a viem, že budúcnosť má pre mňa iba to najlepšie.
Vstrebávam iba pozitívne hodnoty ako vo svojom tele, tak vo svojej duši.
Čítam pozitívne knihy každý večer a každý deň si vypočujem niečo užitočné, niečo, čo ma obohatí.
Stránim sa negatívnych ľudí a negatívneho vplyvu médií. Keď sa mi niekto snaží vnútiť negatívnu myšlienku, odmietam ju akceptovať.
Dokážem vo svojej duši vytvárať nové, pozitívne  myšlienky.
Často sa stýkam so zaujímavými ľuďmi, ktorí majú optimistické názory.
Dokážem to!
Príliš si vážim samu seba a svoju budúcnosť, než aby som plytvala energiou na bezvýznamné veci. Nemám potrebu ich robiť.
Som bojovná, plná sily, ja vyhrám!
Som pokojná za všetkých okolností.
Nenechám sa ovládať emóciami, ja ovládam ich.
Nehromadím v sebe napätie.
Kontrolujem svoje emócie, moje telo a moja myseľ sú v dokonalom súlade.
Miesto toho, aby som som v sebe dusila stres po dlhú dobu, pravidelne cvičím, aby som sa ho zbavila.
Používam všetky svoje zdroje, povzbudzujem svojho ducha pre dôležité činnosti.

Päť Tibeťanov

Úžasné cviky pre zlepšenie fyzického i psychického stavu menom Piati Tibeťania:

Štýl Megan Fox

Ako chodia celebrity upravené v súkromí

Pozrime sa na street style holywoodskych celebrít. Ako ich stretávajú susedia?


Make-up "Topmodelka"

Videonávod, ako na make-up podľa supermodelky Crystal Renn:

Make-up "Mačacie oči"

Videonávod, ako si vyčarovať vizáž Pamely Anderson:


Thursday, December 8, 2011

Ako zarobiť?

Ako zarobiť? Otázka, ktorú si nekladiem len ja, ale asi všetci naokolo. Vyšlo to i z prieskumov, čo Slováci najviac hľadajú na internete. Z prieskumov vyšli najvyhľadávanejšie: Ako zbaliť babu a Ako zarobiť.

Takže spôsobov, ako zarobiť peniaze je niekoľko:
- zamestnať sa offline
- zamestnať sa online
- podnikať offline
- podnikať online

Áno internet v dnešnom svete už zohráva veľkú rolu. Ja osobne si už život bez internetu a vôbec počítača neviem ani len predstaviť.
A uvedomujú si to i podnikatelia, a preto čím ďalej tým viac oslovujú svojich potenciálnych zákazníkov prostredníctvom internetu a sociálnych sietí. 
Takže poďme si rozobrať jednotlivé formy zarábania:

Zamestnanie OFFline

Najklasickejší spôsob zaužívaný stovky rokov dozadu. Zamestnáte sa v nejakej firme. Váš deň vyzerá asi nasledovne: Ráno zvoní budík, vy vstávate, aj keď ste síce nevyspaté alebo choré, je Vám zle alebo proste sa Vám to dnes brutálne nehodí. Ale - MUSÍTE! Hrozný pocit. Najmä ak je tam tá choroba, kvôli ktorej ste nemohli celú noc spať, ale musí sa ísť pracovať. Najradšej by ste sa v ten moment rozplakali a začali dupať ako malé dieťa. Ale, žiaľ, to nepomôže, tak iba zatnete zuby a robíte, čo treba. V práci si odsedíte nejakých tých 8 hodín, prinajlepšom, v horšom prípade musíte podávať výkon, plniť termíny, čo vás ešte viac stresuje a chorobe len pridáva. Domov prídete vyšťavená, ALE!, bohužiaľ, treba sa postarať o domácnosť, deti, navariť a teda nasleduje ďalšia pracovná smena. Do postele padáte unavená a čo ste mali zo svojho super dňa? NIČ. nehnevajte sa, že píšem tak pesimisticky, ale veľakrát som tento offline režim vnímala aj ja a robila som a robím všetko preto aby som to nemusela prežívať a aby som bola paňou sama seba.

Zamestnanie ONline

Podľa môjho názoru už o niečo lepšia varianta. Nemusíte sa nikam ponáhľať, pracujete z pohodlia svojho domova, môžete sa popritom starať o svoje malé dieťa alebo študovať a nezabíjať čas cestovaním, dochádzaním a pod.

Podnikanie OFFline

Za podnikanie offline považujem podnikanie v kamennom obchode, podnikanie v teréne, jednoducho klasické poskytovanie služieb alebo tovarov. I keď myslím si, že v dnešnej dobe pracovať len off je už veľmi hlúpe a podnikatelia sa tak okrádajú o mnoho mnoho potenciálnych klientov, ktorých mohli osloviť nejakou účinnou reklamnou kampaňou online alebo webovou stránkou.

Podnikanie ONline

Ach, kiežby všetci tí online marketéri, ktorí vám sľubujú tisícky EUR za ničnerobenie, mali pravdu! Bohužiaľ, sklamem vás. Z vlastných skúseností viem na 100%, že zatiaľ nič také nevymysleli. A keď vám sväto sväte tvrdia, že áno - NEVERTE IM! Na internete si môžete zarobiť nasledovnými spôsobmi (pri ktorých ale musíte vyvíjať tak či tak nejaké úsilie):
- tvorba webových stránok
- Affiliate program
- Google Adsense
- predaj priestorov na vašich stránkach na reklamné účely
- predaj infoproduktov
- predaj súborov na stiahnutie
- členským spoplatnené písanie odborných článkov
- a možno i nejaká MLM, ktorá funguje na princípe online predaja a online budovania siete, o ktorej zatiaľ síce neviem , ale ak by sa nejaká seriózna objavila asi by som ju i uvítala.

Jedným z účinných spôsobov, ako zarábať na internete online, je zarábanie na facebooku. Len si predstavte, koľko ľudí sa dá osloviť prostredníctvom facebooku! Koľko ľudí tam denne visí niekoľko hodín! Je to obrovská príležitosť pre akýkoľvek predaj. Ak sa chcete naučiť ako osloviť čo najviac ľudí, mať veľa like-ov na vašej firemnej stránke na facebooku, tu sa dozviete viac (materiály sú v angličtine, ako veľa kvalitných vzdelávacích systémov, tak ak by ste mali nejaké problémy, pokojne ma kontaktujte): http://tinyurl.com/AboutFbMarketing

Rozhovory s Bohom od Nealea Walscha



Rozhovory s Bohom od Nealea Walscha podľa www.sekty.sk



Moja dospievajúca dcéra začala čítať knihy Neala Donalda Walscha Hovory s Bohom - odvtedy tvrdí, že konečne našla pravdu a pochopila vieru. Odmieta chodiť do kostola a vraví, že cirkev berie vieru len formálne. Neviem, ako mám na to reagovať. Poradíte mi, prosím?
Odborníci zaraďujú knihy tohto typu do žánru hnutia New Age, ktoré je príťažlivé najmä tým, že ponúka duchovnú skúsenosť, ale nič od človeka nevyžaduje – stačí uveriť. Kresťanstvo žiada v zásade morálnu premenu, čo je veľmi ťažké vykonať, a to každodenne, znova a znova.
Pokúsime sa poukázať na to, v čom knihy Hovory s Bohom nie sú v súlade s kresťanstvom a Bibliou:
Vo Walschových knihách sa opakujú slová ako Boh, Ježiš Kristus, Panna Mária a mnohé biblické obrazy, napríklad: „Proste a dostanete, hľadajte a nájdete, klopte a otvorí sa vám" (Mt 7, 7), čím autor v čitateľoch vzbudzuje pocit spriaznenosti a spoločných východísk s kresťanstvom. No poctivou analýzou zistíme, že s ním má len pramálo spoločné:
1. Samotný spôsob komunikácie s Bohom je nekresťanský, pretože Walsch píše podľa diktátu Boha, ktorý interpretuje len cez seba, akoby mal len on spojenie s Bohom. Ostatní majú prijať túto jeho osobnú interpretáciu. Nesúlad je v tom, že hoci kresťanstvo pripúšťa osobnú komunikáciu s Bohom, ani Biblia nevznikala ako diktát;
2. Walsch stotožňuje Boha a človeka, čo je pre kresťanstvo najväčšie rúhanie - je to vlastne podstata hriechu, keď sa človek stavia na roveň Boha;
3. Walsch tvrdí, že človek tvorí realitu - v najhlbšom zmysle slova je potom logicky stvoriteľom. V kresťanstve je ale iba stvorením. Má síce obrovský dosah na ostatné stvorené veci, môže ich pretvárať, tvoriť (vrátane nového života), ale nemôže ich stvoriť v zmysle života ako počiatok všetkého stvorenia;
4. Walsch vníma človeka ako bytosť, ktorá sa očisťuje reinkarnáciou. V kresťanstve je očistenie možné cez pokánie a odpustenie. Každý život je jedinečný a po ňom príde najprv smrť, vzkriesenie, súd a očistenie - ale o večnosti rozhoduje každý počas svojho života.
Aj z pohľadu logiky je v knihe veľa sporných vecí. Často sa vo vete objavuje jedna myšlienka, ktorá je následne úpl­ne popretá. Veľmi manipulatívne na mňa pôsobili i tvrdenia bez argumentov, o ktorých človek nemá pochybovať, len ich prijať. Napríklad: „To, čo ti teraz poviem, je ťažko pochopiteľné, lebo to odporuje mnohým názorom...", pričom autor vôbec neargumentuje a nedokazuje - len tvrdí, že ide o nový myšlienkový systém. Takýmto spôsobom popiera aj mnohé matematické a fyzikálne zákony - bez akéhokoľvek argumentu a dôkazu. Podľa toho, čo sám tvrdí, je to rozhovor s Bohom, a kto by si trúfal pochybovať o Božích pravdách, ktoré Walsch len sprostredkúva?
Veľmi znepokojujúce bolo pre mňa relativizovanie dobra a zla, napríklad: „vo vesmíre nič nie je ‚správne‘ ani ‚nesprávne‘"; (...) „v objektívnom svete nič nie je ‚lepšie‘ alebo ‚horšie‘". Došlo to až tak ďaleko, že autor píše­: „musíš si uvedomiť, že Hitler nikomu neublížil. V istom zmysle nespôsobil utrpenie, ale naopak, utrpenia ich zbavil. Budha hovoril: «Život je utrpenie». A Budha mal pravdu".
Aj keď teraz uvádzame tieto vety vytrhnuté z kontextu, ich význam sa nemení. Pýtame sa teda všetkých, ktorí tieto knihy nekriticky prijímajú a súhlasia s nimi (i Vašej dcéry): to státisíce tých bezbranných nevinných ľudí musel roky nechať týrať, ponižovať, zbavovať ľudskej dôstojnosti a spôsobovať im ďalšie utrpenie, keď mal taký „ušľachtilý" cieľ zbaviť ich utrpenia? Ak knihy s takýmito tvrdeniami majú byť základom pre možný zrod „nového, lepšieho človeka nového veku" (New Age), tak máme veľké obavy o jeho budúcnosť.
Vo Walschových knihách nájdeme aj univerzálne platné pravdy a skúsenosti, ktoré sú všeobecne známe, ako: „život je proces tvorenia"; „hľadajte a nájdete"; „semiačko nie je menej dokonalé než narastený strom"; „dieťa robí chyby" atď., čo vzbudzuje a posilňuje dojem, že aj ostatné tvrdenia sú také jednoznačné a nespochybniteľné, a preto netreba argumentovať - stačí ich iba prijať.
Neviem, či sme odpovedali na otázku, ale všeobecne platí, že jediné, čo môžeme pre týchto úprimne hľadajúcich mladých urobiť, je rozprávať sa s nimi a byť pre nich dobrým vzorom pre život. Je prirodzené (dokonca i zdravé), že sú v opozícii voči rodičom, pretože sa osamostatňujú a chcú ísť svojou cestou. Vtedy je múdre nájsť iných dobrých, vzdelaných, morálnych ľudí, ktorí sa budú s nimi rozprávať, argumentovať a neodsudzovať, a ktorí budú pre nich prirodzenými autoritami. Zdá sa mi, že by to mohlo byť pre Vašu dcéru, ale aj pre ostatných mladých ľudí, ktorí podľahli ilúzii, že konečne našli pravdu, tým najvhodnejším riešením.

Bohatý otec, chudobný otec


Najznámejšia kniha Roberta Kiyosakiho rozpráva čo bohatí učia svoje deti a chudobní nie.
V roku 1997 napísal svoju najznámejšiu knihu „Bohatý otec – chudobný otec“, v ktorej porovnal pohľady svojho otca a otca svojho kamaráta Michaela na život a na peniaze. Kým jeho vlastný otec bol v oblasti podnikania a investovania chronický pesimista a videl len „prečo sa niečo nedá“, ten Michaleov sa vždy snažil udržiavať konštruktívny prístup. Preto Kiyosaki v tejto knihe okrem konkrétnych zásad správy majetku vyzdvihuje hlavne pozitívne myslenie a ochotu byť stále aktívny.
Kniha popisuje ľahko pochopiteľné zásady na dosiahnutie finančnej nezávislosti.
Bežná cena: 9,95 Eur
Členkám komunity Šťastná a úspešná: ZADARMO
Autor: Robert T. Kiyosaki; Sharon L. Lechterová
Rok vydania:  2007
ISBN: 80-89199-03-8
Formát: 138 x 205 x 23 mm
Počet strán: 190

Bohatý otec, chudobný otec od Roberta Kiyosakiho



Audiokniha Muži sú z Marsu a ženy z Venuše od Johna Graya


Ako zodpovednosť a vášeň plodí úspechy

Ten, kto je zodpovedný bude vždy odmenený. Je veľká pravdepodobnosť, že zbohatne. Ale ten, kto je nezodpovedný, stratí svoje schopnosti i peniaze.
Toto tvrdenie pravdepodobne nevyvolá námietky. Akceptujete ich hneď a bez pochybností, pretože tušíte, že absencia zodpovednosti vedie k chudobe a núdzi, aspoň z dlhodobého hľadiska.
Stretli ste už niekedy úspešného človeka, ktorý by nezodpovedne pristupoval ku svojej práci? Samozrejme, že hovorím o ľuďoch, ktorí naozaj dosiahli úspech a nie o podvodníkoch, ktorí si zarábajú dočasne tým, že poškodzujú ostatných.
Mnohí si nesprávne myslia, že úspech je otázkou
znalostí či skúseností. Dlho sme si mysleli, že vedomosti znamenajú silu. Tí, ktorí nemajú žiadnu výchovu, žiadne vzdelanie, si totiž myslia, že práve pre nich je úspech dosiahnuteľný. Preto existuje veľké množstvo mužov a žien, ktorí nemajú vzdelanie a ich výchova je viac než podpriemerná, a napriek tomu sú úspešní.

Svet je plný vzdelaných stroskotancov

Nie, úspech nie je iba otázkou znalostí, ale taktiež vnímavosti a ducha. Všetko, čo robíme, musíme robiť s citom. Musíme byť plní horlivosti a nadšenia. Musíme byť pozorní a stále v strehu, aby sme zdokonaľovali sami seba a pritom zlepšovali služby, ktoré poskytujeme. A musíme sa tak chovať nie len hodinu, deň, týždeň, či mesiac, ale bez prestania mnoho rokov.

Teraz za vás vidím zdvíhať ruky do neba a volať: "Ale ja taká nie som! Nikdy nedokážem vyvinúť tak úžasné úsilie. Nedokážem byť zapálená a nadšená od rána do večera po celé roky!" Pravdou je, že nikto nedokáže byť takýto. Iba ak bude jeho vnímavosť trvale zvyšovaná na čo možno najvyššiu úroveň.

I keď budete presvedčené, že úspechu inak nedosiahnete, nikdy nevyviniete snahu, ak vás nebude volať hlboký a stály cit. Cit, ktorý vás nenechá ani chvíľu v pokoji, v nečinnosti. Žiadny rozumový dôvod, akokoľvek pevná vôľa vám samy o sebe nepomôžu vydržať také vypätie. Ale ak je vaša vnímavosť dostatočne vysoká, práca sa stane jednoduchou a radostnou.

E-book Slávne Royove kartičky

Neobyčajné posolstvo s inšpirujúcim pohľadom na vieru v seba, vaše ciele a vaše sny - a na aktivitu, ktorá vám ich pomôže uskutočniť. 

Príbeh o Royových kartičkách sa začína stretnutím mladého Oscara s Royom, bohatým obchodníkom pred Palácom mrazených delikates. Keď Oscar uvidí Royov Mercedes, povie: "Ty musíš byť ale bohatý! Ako si to dokázal?"
Roy vezme Oscara pod krídlo a každý mesiac sa začnú stretávať v Paláci. Oscar dospeje z dieťaťa s "vyvalenými" očami na dospelého bohatého človeka - vďaka prísunu Royových neoceniteľných slov múdrosti.
Tieto slová Roy zhrnul do výstižných kartičiek s veľkým posolstvom a pri každom stretnutí Oscarovi jednu z nich odvzdával.
Ak sa chcete dozvedieť, čo na týchto Slávnych Royových kartičkách bolo napísané, stačí ak sa stanete členkou komunity Šťastná a úspešná a my Vám teito kartičky ZADARMO zašleme v podobe krátkeho e-booku Slávne Royove kartičky.
//PART 2