Sunday, March 20, 2011

Účesy podľa typu tváre

Oblečenie s doplnkami a účes musia tvoriť jeden celok. Výber oblečenia je možno ľahší ako vybrať si ten správny účes. Určiť účes podľa typu tváre nie je jednoduché. Niekoľko rád ako to zistite : začešte vlasy dozadu a sledujte sa v zrkadle. Určte si typ tváre a začnite experimentovať. Skúšajte rôzne druhy inovačných účesov. Pokiaľ máte tvár vyššiu ako širšiu máte správny typ tvare. Ten najlepší účes pre oválnu tvár je skoro každý účes. Ideálna je dĺžka vlasov je po bradu, ktorý môžete ľahko natupírovať aby sa vás obličaj opticky natiahol. Keď máte výraznejšie lícne kosti skúste účes s objemom vlasov so zakrytím lícnych kostí, pier alebo tých časti, ktoré nechcete zvýrazniť. Špicaté vlasy dávajú ilúziu dĺžky. K oválnej tvári sa hodí aj účes z dlhých vlnitých vlasov. Je to perfektný mix zvlnených a pritom dlhých vlasov.
Ak máte okrúhlu tvár buďte opatrní. Nesprávnou voľbou účesu môžete pokaziť svoj vzhľad. Zamerať sa treba na účesy, ktoré by nerobili z vašej hlavy ešte väčšiu okrúhlosť. Správna dĺžka účesu je pod bradou, pretože to predlžuje rysy vašej tváre. Krátke strihy nie sú pre okrúhle tváre. Robia tvár širšiu. Ak máte krátke vlasy, dobre je natupírovať vlasy na vrchu hlavy. Tým že urobíte objem na hlave, tým sa bude zdať vaša tvár užšia. Ofina bude robiť vašu tvár širšou, keď ju budete mať príliš krátku alebo rovnú.
Srdcovitý typ tváre – široké čelo a malá vzdialenosť medzi čeľusťami. Vhodný je účes s riedkou ofinou, ktorá vám zúži čelo a dĺžkou vlasov po bradu, kde vám pridá na bohatosti. Kučeravé vlasy sú dobrým riešením.
Pre hranaté typy tváre sú zostrihané účesy alebo husté vlasy s cestičkou česanou na stranu najvhodnejšie, pretože zjemnia hranaté rysy. Rovná ofina a cestička na stred hlavy tomuto typu tváre nepristanú.
Pre ženy s obdĺžnikovou tvárou sú vhodné najlepšie krátke až stredne dlhé vlasy. Veľmi krátkym vlasom alebo veľmi dlhým sa je lepšie vyhnúť.

No comments:

Post a Comment

//PART 2