Thursday, December 8, 2011

Ako zarobiť?

Ako zarobiť? Otázka, ktorú si nekladiem len ja, ale asi všetci naokolo. Vyšlo to i z prieskumov, čo Slováci najviac hľadajú na internete. Z prieskumov vyšli najvyhľadávanejšie: Ako zbaliť babu a Ako zarobiť.

Takže spôsobov, ako zarobiť peniaze je niekoľko:
- zamestnať sa offline
- zamestnať sa online
- podnikať offline
- podnikať online

Áno internet v dnešnom svete už zohráva veľkú rolu. Ja osobne si už život bez internetu a vôbec počítača neviem ani len predstaviť.
A uvedomujú si to i podnikatelia, a preto čím ďalej tým viac oslovujú svojich potenciálnych zákazníkov prostredníctvom internetu a sociálnych sietí. 
Takže poďme si rozobrať jednotlivé formy zarábania:

Zamestnanie OFFline

Najklasickejší spôsob zaužívaný stovky rokov dozadu. Zamestnáte sa v nejakej firme. Váš deň vyzerá asi nasledovne: Ráno zvoní budík, vy vstávate, aj keď ste síce nevyspaté alebo choré, je Vám zle alebo proste sa Vám to dnes brutálne nehodí. Ale - MUSÍTE! Hrozný pocit. Najmä ak je tam tá choroba, kvôli ktorej ste nemohli celú noc spať, ale musí sa ísť pracovať. Najradšej by ste sa v ten moment rozplakali a začali dupať ako malé dieťa. Ale, žiaľ, to nepomôže, tak iba zatnete zuby a robíte, čo treba. V práci si odsedíte nejakých tých 8 hodín, prinajlepšom, v horšom prípade musíte podávať výkon, plniť termíny, čo vás ešte viac stresuje a chorobe len pridáva. Domov prídete vyšťavená, ALE!, bohužiaľ, treba sa postarať o domácnosť, deti, navariť a teda nasleduje ďalšia pracovná smena. Do postele padáte unavená a čo ste mali zo svojho super dňa? NIČ. nehnevajte sa, že píšem tak pesimisticky, ale veľakrát som tento offline režim vnímala aj ja a robila som a robím všetko preto aby som to nemusela prežívať a aby som bola paňou sama seba.

Zamestnanie ONline

Podľa môjho názoru už o niečo lepšia varianta. Nemusíte sa nikam ponáhľať, pracujete z pohodlia svojho domova, môžete sa popritom starať o svoje malé dieťa alebo študovať a nezabíjať čas cestovaním, dochádzaním a pod.

Podnikanie OFFline

Za podnikanie offline považujem podnikanie v kamennom obchode, podnikanie v teréne, jednoducho klasické poskytovanie služieb alebo tovarov. I keď myslím si, že v dnešnej dobe pracovať len off je už veľmi hlúpe a podnikatelia sa tak okrádajú o mnoho mnoho potenciálnych klientov, ktorých mohli osloviť nejakou účinnou reklamnou kampaňou online alebo webovou stránkou.

Podnikanie ONline

Ach, kiežby všetci tí online marketéri, ktorí vám sľubujú tisícky EUR za ničnerobenie, mali pravdu! Bohužiaľ, sklamem vás. Z vlastných skúseností viem na 100%, že zatiaľ nič také nevymysleli. A keď vám sväto sväte tvrdia, že áno - NEVERTE IM! Na internete si môžete zarobiť nasledovnými spôsobmi (pri ktorých ale musíte vyvíjať tak či tak nejaké úsilie):
- tvorba webových stránok
- Affiliate program
- Google Adsense
- predaj priestorov na vašich stránkach na reklamné účely
- predaj infoproduktov
- predaj súborov na stiahnutie
- členským spoplatnené písanie odborných článkov
- a možno i nejaká MLM, ktorá funguje na princípe online predaja a online budovania siete, o ktorej zatiaľ síce neviem , ale ak by sa nejaká seriózna objavila asi by som ju i uvítala.

Jedným z účinných spôsobov, ako zarábať na internete online, je zarábanie na facebooku. Len si predstavte, koľko ľudí sa dá osloviť prostredníctvom facebooku! Koľko ľudí tam denne visí niekoľko hodín! Je to obrovská príležitosť pre akýkoľvek predaj. Ak sa chcete naučiť ako osloviť čo najviac ľudí, mať veľa like-ov na vašej firemnej stránke na facebooku, tu sa dozviete viac (materiály sú v angličtine, ako veľa kvalitných vzdelávacích systémov, tak ak by ste mali nejaké problémy, pokojne ma kontaktujte): http://tinyurl.com/AboutFbMarketing

No comments:

Post a Comment

//PART 2