Saturday, November 19, 2011

Pravidlá našich mám


Ako boli ženy v minulosti programované? Verte či neverte táto ukážka pochádza zo stredoškolskej učebnice hospodárenia v domácnosti z 50. rokov.




     1.  Majte pripravené jedlo. Varenie sa plánuje včas – aj deň vopred. Váš partner tak uvidí, že na neho myslíte a že sa o neho staráte. Väčšina mužov sa domov vracia s prázdnym žalúdkom a dobré jedlo je súčasťou tak potrebného vrúcneho privítania.

      2. Pripravte sa: aby ste boli svieže, keď príde, na štvrťhodinku si odpočiňte. Nalíčte sa trochu, dajte si stuhu do vlasov a snažte sa vyzerať sviežo, pretože on bol celý deň len s ľuďmi  unavenými prácou. Jeho nudný deň potrebuje iskru, a preto buďte veselá a svieža.



  3. Upracte neporiadok ešte kým sa manžel vráti . prejdite naposledy dom a pozbierajte  knihy, hračky, papiere a pod. Oprášte tiež stoly. Váš manžel sa tak bude cítiť ako v raji poriadku a odpočinku, čo urobí zaiste dobre i vám.

4.      Pripravte deti. Ak máte malé deti, venujte im chvíľočku a umyte im ruky a tvár, učešte ich a podľa potreby i prezlečte. Sú to vaše malé poklady a dotvoria príjemnú atmosféru jeho návratu.

5.      Minimalizujte hluk. V dobe jeho návratu vypnite práčku, sušičku, vysávač. Prijmite k tichosti i deti. Buďte šťastná, že manžela vidíte a privítajte ho krásnym úsmevom.

6.      Čo nesmiete: nevítajte ho sťažnosťami a s problémami. Nereptajte, keď príde neskoro k stolu.  Uvedomte si, že v porovnaní s ťažkosťami jeho pracovného dňa sú to len maličkosti. Urobte mu pohodlie – môže sa natiahnuť so pohodlného kresla alebo si ľahnúť v spálni. Vyprášte mu vankúš a ponúknite sa, že mu vyzujete topánky. Majte vždy pripravený studený alebo teplý nápoj. Pohlaďte ho tichým a príjemným hlasom. Dovoľte mu odpočinúť si a upokojiť  sa.

7.      Počúvajte ho. Iste mu toho chcete veľa povedať, ale doba jeho návratu nie je najvhodnejšia. Hovoriť má najprv on. Na to nezabúdajte.

8.      Večer prispôsobte jemu. Nikdy sa nesťažujte, keď vás nevezme na večeru alebo za inou príjemnou zábavou. Snažte sa pochopiť ťažobu a strasti jeho sveta a jeho potrebu odpočívať.


Samozrejme na vyššie uvedených radách nie je nič zlé, POKIAĽ to tak chcete. Ale uvedomte si, že tieto ženy boli naprogramované k úplnému sebapopreniu, len aby uspokojili svojich manželov.

No comments:

Post a Comment

//PART 2